загрузка...
КОСМЕТИКА     |     Догляд за шкірою навколо очей.

Зберегти свіжість і швидко відновити гарний колір обличчя допоможуть косметичні маски.

Косметичні маски, надають сприятливу дію на шкіру обличчя і шиї: активізують кровообіг, покращують її живлення і підвищують тургор, освіжають і розгладжують зморшки. Крім того, маски сприяють кращому засвоєнню шкірою поживних і біологічно активних речовин. Їх добре поєднувати з кремами.

Сирні маски
1. Столову ложку сиру ретельно розтерти, змішати зі столовою ложкою молока або сметани.
2. Змішати 2 столові ложки сиру, сметану чи молоко, 1 чайну ложку меду, 10-15 крапель лимонного соку і сіль на кінчику ножа. Маска рекомендується для сухої та нормальної шкіри.

Сметанно-сирна маска
Змішати 1 столову ложку сметани, 1 столову ложку сиру і 1 чайну ложку солі.

Молочнокислі маски
Для такої маски можна використовувати кисляк, кефір, йогурт, ацидофілін і інші кисломолочні продукти. Їх накладають на шкіру, а зверху накривають особа вологою тканинною серветкою. Суху і нормальну шкіру попередньо змащують живильним жирним кремом або рослинним маслом.
Оскільки після такої процедури на обличчі можуть з'явитися червоні плями, які поступово проходять, не рекомендується робити молочнокислі маски безпосередньо перед виходом з дому.

Хлібна маска
Дріжджі розвести в теплій воді, додати борошно житнє і розмішати до консистенції сметани. Витримати в теплому місці добу. Потім закваску наносять на обличчя і шию густим шаром. Така маска робить шкіру ніжною та еластичною.

Дріжджові маски
1. 1 / 2 палички дріжджів розтерти з молоком або рослинним маслом до консистенції сметани. Маска тонізує і пом'якшує, рекомендується для сухої та нормальної шкіри.
2. 15-20 грамів дріжджів розмішати з 1-2 чайними ложками лимонного або грейпфрутового соку.

Маска з пивних дріжджів
1 столову ложку пивних дріжджів розвести Молоком. Маска має відбілюючим ефектом.

Чайна маска
Тканинну серветку або марлю, змочену в розчині чаю, прикласти до особі на 10-20 хвилин. Якщо у вас суха шкіра, після такої процедури слід накласти на обличчя живильний крем.Маска особливо рекомендується при роздратовано від сонця шкірі, розширених порах і судинах.

Маска масляна
У нагрітому рослинному маслі (можна використовувати соняшникову, кукурудзяну) змочити марлю, складену в два-три шари, з вирізаними отворами для очей, рота і носа, і накласти її на обличчя і шию на 10-15 хвилин. Після процедури протерти обличчя лосьйоном. Така маска рекомендується при дуже сухою, схильною до лущення шкіри.

Яєчна маска
Яйце збити і ватяним тампоном нанести на шкіру в три шари у міру висихання. Ще один варіант яєчної маски - змішати 1 жовток і 1 столову ложку вершків.

Жовткова-медово-масляна маска
Яєчний жовток розтерти з 1 чайною ложкою меду і 1 столовою ложкою рослинного масла. Можна додати кілька крапель лимонного соку.

Білкова маска
Яєчний білок збити й змішати з 1 / 2 склянки настою ромашки (приготованого з розрахунку 1 столова ложка квіток на 1 склянку окропу), можна додати 1 чайну ложку лимонного соку. Нанести суміш на обличчя. Через 20 хвилин змити маску холодною водою.

Медова маска
Столову ложку меду розтопити і розтерти з 1 столовою ложкою теплого молока. Отриману масу нанести на шкіру ватним тампоном на 1520 хвилин. Потім змити теплою водою. Рекомендується при блідою і в'янучої шкірі.
Така маска протипоказана при підвищеній подразливості, розширених судинах на обличчі і індивідуальної нестерпності меду.

Огіркові маски
1. Очищаючи огірки, потрібно залишити на шкірці побільше м'якоті. Потім треба накласти шкірку на обличчя.
2. Огірок натерти на тертці, нанести кашку на марлеву серветку і покласти її на обличчя.
3. Огірок, натертий на дрібній тертці, змішати з 1 чайною ложкою меду.
4. Огірки нарізати і накласти на обличчя.

Огіркові маски володіють розгладжуючим і відбілюючим ефектом, звужують пори. Рекомендуються для в'янучої і втомленою шкіри з розширеними порами.

Маска з квашеної капусти
Змастити особа жирним кремом (цього можна не робити при жирній шкірі). Потім нанести на шкіру подрібнену квашену капусту або змочену в капустяному розсолі тканинну серветку.

Томатна маска
Томат нарізати часточками, потім накласти часточки на обличчя. Маска особливо корисна для жирної шкіри з великими порами.

Маска з листя салату
Дрібно нарізані листя залити невеликою кількістю води, проварити протягом 5 хвилин. Потім теплі листи покласти на марлеву серветку і накласти на обличчя.З отриманого відвару можна робити компреси або використовувати його для протирання обличчя.

Поживна маска з петрушки
Зелень петрушки подрібнити, 2 столові ложки її розтерти з 1 столовою ложкою меду і жовтком. Масу накласти на обличчя на 15 хвилин, потім змити теплою водою і протерти обличчя кубиком льоду з відвару петрушки.

Маски з картоплі
1. Картоплю відварити, протерти з лимонним соком і нанести на обличчя. Така маска поверне свіжість втомленій шкірі.
2. Сиру картоплю натерти на тертці та накласти отриману кашку на обличчя. Рекомендується для сухої, що лущиться, схильної до подразнення шкіри.
3. Пом'якшити і вибілити шкіру можна, наклавши на неї кружальця сирої картоплі.
4. Гарячу картоплину розтерти, додати 1-2 столові ложки гарячого молока і жовток. Теплу кашку нанести на обличчя і шию, зверху накрити махровим рушником. Рекомендується для сухої шкіри.

Маска з полуниці
1-2 ягоди полуниці розрізати навпіл і натерти соком обличчя і шию. Через 15-20 хвилин змити маску холодною водою. Така маска пом'якшує і живить шкіру.

Маска з яблук
Яблуко натерти на тертці, додати 1 чайну ложку сметани. Отриману кашку нанести на обличчя.

Катерина Велика вранці і ввечері вмивалася шматочками льоду. Вона ж ввела моду на поголовне захоплення фруктовими масками. Перед улюбленим вранці кави імператриця часто втирали в обличчя і область декольте яблучне пюре.

Очищує живильної маскою вважалася маска із суниці. Розчавленим ягодам давали застигнути на обличчі, а потім змивали їх жирними вершками. Любили знатні персони поніжитися у ванній з полуничного компоту. Така ванна воліла давньої традиції приймати ванни з парного молока. Єлизавета Петрівна для білизни обличчя і тіла натиралася перед лазнею соком квашеної капусти.