загрузка...
ФІТО     |     Властивості трав.

Властивості масел, отриманих з рослин.

Рідкі жирні олії Рідкі жирні олії

Базові масла. Це живильні рослинні (жирні) масла виключно високої якості, які можна використовувати як самостійний продукт та як основу для приготування ароматичних сумішей масляних для масажу і догляду за шкірою обличчя і тіла, а також додавати в домашні креми для приготування натуральної косметики або фітокосметика, на мило і шампуні.

Рідкі жирні олії. Представляють собою текучі субстанції при кімнатній температурі.

Абрикос

Олія дуже поживна, багате вітамінами, не має запаху, добре вбирається в шкіру. Його можна застосовувати навіть для догляду за дуже чутливою шкірою немовлят. Підходить для будь-якого типу шкіри. Особливо при в'янучої, чутливої, запаленої, сухий, збезводненої шкірі.
Абрикосова олія, що отримується холодним пресуванням насіння абрикоса й спеціально очищене, зберігає всі його активні компоненти, властивості і ефективність.
Абрикосова олія містить тригліцериди, природний віск, стеарин, вітаміни групи В, С, D, Е, пектинові речовини, ферменти, мінеральні речовини К, Ca, Fe, Cu, I, Zn. Наявність великої кількості вітаміну А (22%), покращує гостроту зору. Велика кількість поліненасичених жирних кислот (57%), містяться в олії, утворюють в організмі людини тканинні гормони і активно впливають на обмін речовин. Особливістю абрикосового олії є вітамін F - в нім він міститься в більш активній формі, ніж в інших оліях. Абрикосова олія має високу біологічну активність, уповільнює процеси старіння, запобігає появі зморшок.
Оптимальне поєднання екологічно чистих натуральних компонентів забезпечує м'яке вплив на шкіру навколо очей, підходить для будь-якого віку та зберігає вашу красу в умовах будь-якого клімату.
Масло добре вбирається і засвоюється шкірою, глибоко проникаючи і живлячи шкіру до найглибших шарів. Воно незамінне у випадку не достатку живильних речовин і несприятливого впливу негоди.
Просте у застосуванні, воно не залишає жирних слідів і є екологічно чистим, ефективним і натуральним засобом для інтенсивного догляду за шкірою повік.
Олія ефективно застосовується при саднах, висипу (зовнішньо). Чудово пом'якшує шкіру. На шкіру дитини наносите дуже легкими щадними рухами. Це масло має прекрасні регенеруючі властивості, тому його рекомендується використовувати для догляду за шкірою обличчя і тіла.Благотворно впливає на в'янути, суху, запалену і чутливу шкіру, роблячи її гладкою, красивою і здоровою, дає прекрасний зволожуючий ефект.

* Протизапальна, регенеруючу, тонізуючу, омолоджуючий шкіру;
* Розгладжує дрібні зморшки, сприяє відновленню пружності шкіри, надає їй здоровий гарний колір;
* Сприяє відновленню еластичності шкіри, особливо при целюліті і огрубілою шкірі, усунення запалення.

Авокадо

Жирне масло з авокадо одержують за допомогою механічного віджиму з фруктовою м'якоті стиглих груш авокадо (Persea Americana або, відповідно, Persea Gratissima). Відпресований олія має колір від зеленого до расновато-коричневого.
Застосування: Неомиляемие компоненти полягають, зокрема, з лінійних вуглеводнів - сквалену і фітостеринів. Їм приписуються дії косметичного характеру (наприклад, висока здатність до розтікання). Олія з авокадо є важливим носієм основи для численних засобів по догляду за шкірою і тілом (масляні розчини, емульсії і креми). Засоби швидко проникають в шкіру людини.
Високий вміст жирів неомиляемих робить масло авокадо ідеальним засобом для anti-age терапії. Воно має антиоксидантні і регенеруючі властивості, розгладжує дрібні зморшки, освіжає колір обличчя. Містить поліненасичені жирні кислоти у дуже високій концентрації, завдяки чому відновлює бар'єрні функції епідермісу. Регулює обмін простагландинів (біологічно активні речовини, що регулюють місцевий імунітет) в шкірі. Володіє високою біологічною активністю за рахунок високої концентрації неомиляемих жирів (до 11%). Жиророзчинні вітаміни А, Е додають маслу антиоксидантні властивості. Оптимальне співвідношення активних субстанцій забезпечує високі поживні та регенеративні властивості. Масло авокадо вводять в живильні маски для сухої шкіри, бальзами для волосся та косметичні масла для масажу.


Амазонський (Бразілія) горіх

Застосування: Проникаючи в шкіру, масло утворює захисний шар, що перешкоджає випаровуванню води з шкіри. Ненасичені жирні кислоти - необхідні живильні речовини і важлива частина в багатьох біохімічних і фізіологічних процесах формування епітелію. Це масло чудово підходить для догляду за шкірою і волоссям. Воно може бути використане в продуктах по догляду за тілом та волоссям у концентрації 3% - 10%. Альфа, бета, дельта і гамма токофероли виявлені в неомиляемой фракції олії бразильського горіха. Альфа токоферол найбільш біологічно активний з чотирьох, і зазвичай ідентифікується як вітамін Е.Вітамін Е - дуже ефективний антиоксидант, легко вбирає шкірою, зменшуючи тканинні і клітинні пошкодження і захищаючи шкіру від появи прищів і старіння. Приблизно 1% фітостеролів міститься в неомиляемой фракції олії бразильського горіха. Фітостероли використовуються для лікування запалення і виразок шкіри і стимулюють процес загоєння. Стіроли також показують протизапальні ефекти, діючи як нейтралізатори вільних радикалів.


Ваніль (мацерат)

Дія олії: поживна, захисне, що пом'якшує, регенеративні, зволожуючу, повертає пружність шкірі, охороняє від передчасного старіння. Позитивно впливає на емоційну сферу.
Терапевтичне використання: застосовується для втомленої шкіри, захищає, пом'якшує і живить, зволожує, збуджує чуттєвість і емоційність, знімає почервоніння після прийняття сонячних ванн, використовується як база для індивідуальних духів.
Методи застосування: у чистому вигляді або в суміші з іншими транспортними маслами.
Поєднується: з ем Іланг-ілангу, імбиру і кориці для збуджуючого чуттєвість масажу, з ем Пачулі або Іланг-ілангу для екзотичної ванни, з маслом Рози Москети - застосовується для шкіри після перебування на сонці.
Протипоказання і запобіжні заходи: Протипоказань не має.

Жожоба голд

Являє собою рідкий віск, який при пониженій температурі кристалізується в щільну масу жовтого кольору. Без смаку і запаху, стійке до прогорканію.
Застосування: Використовується в суміші з іншими рослинними оліями та охороняє їх від псування. Олія сприятливо діє на шкіру і волосся, успішно замінює багато рослинні масла і віск (наприклад, олія кунжутна, сафлорова, персикове, соєва, лляна, бджолиний і віск карнаубський, спермацет) в косметичних і фармацевтичних рецептурах.


Зародки пшениці

Унікальність властивостей 100% олії зародків пшениці обумовлена присутністю в його складі трьох активних комплексів: антиоксиданти - токофероли і каротиноїди; незамінні поліненасичені жирні кислоти (ліноленова, лінолева, олеїнова, пальмітинова, арахідонова); вітаміни групи В, D, F, пантотенова і фолієва кислоти .

Масло зародків пшениці має здатність покращувати утилізацію кисню і, підвищувати рівень синтезу АТФ. Надає антігіпоксантное, антиоксидантну і тонізуючу дію, знижує рівень холестерину в крові, підвищує загальну опірність організму, нормалізує обмін речовин, благотворно впливає на стан шкіри і волосся, підвищує потенцію, покращує репродуктивну функцію, надає захисну дію на нервову систему.

Застосування: Класичне засіб anti-age терапії.Володіє антиоксидантними і відновлюючими властивостями. Зволожує шкіру. Розгладжує дрібні зморшки, особливо рекомендується для догляду за шкірою навколо очей. При тривалому застосуванні усуває сухість шкіри в менопаузі, викликану недоліком естрогенів. Містить неомиляемие жири, вітаміни Е, А та фітостероіди у високій концентрації, тому має унікальні регенеруючі і антиоксидантними властивостями. Широко застосовується в засобах для догляду за сухою чутливою шкірою, підтримує водний баланс епідермісу. Одне з кращих олій для шкіри повік та бальзамів для губ - відновлює гідроліпідну мантію, розгладжує зморшки, знімає лущення і роздратування. Використовується в рецептурах шампунів і бальзамів для сухих пошкоджених волосся. Дозволено для використання в рецептурах дитячої косметики.

Масло застосовується при лікуванні саден, висипу. Використовуйте зовнішньо, акуратно наносячи на уражені ділянки. Олія підтримує периферійну циркуляцію крові, внаслідок чого зберігає еластичність і м'якість шкіри, тому ідеально підходить для догляду за старіючою, старіючої шкірою.
Це масло - рекордсмен за вмістом вітаміну Е - антиоксиданту, який сприяє очищенню крові від шкідливих перекисних з'єднань і сприяє формуванню та росту нових, здорових клітин. Зміцнює стінки капілярів, антікуперозное дію. Усуває подразнення, свербіж, лущення, набряклість шкіри. Алантоїн, що входить до складу паростків пшениці, заспокоює, пом'якшує, освіжає шкіру, вирівнюючи її колір і рельєф. У древній китайській медицині масло пшеничних зародків застосовували для збереження ніжності і запобігання запальних процесів інтимних зон тіла, а також, як протівогеморроідального кошти.
Під час вагітності і після пологів масло пшениці оберігає від розтяжок, тонізує і зміцнює шкіру. Змащуйте маслом груди, живіт.
Застосовується також при вуграх, екземі, дерматиті і опіках (зовнішньо). Антиоксидантні властивості олії продовжують життя, і дія будь масажною суміші.


Звіробій (мацерат)

Дія олії: Протизапальна, в'яжучу, цілюще, протиревматичний.
Терапевтичне використання: олія може використовуватися, для лікування ран, геморою, при сонячних опіках, ударах, і для послаблення болю при ішіалгія, фіброзітах (fibrositis) і ревматизмі; стоматиті, парадонтоз, фарингіті, запаленні й розпушенні слизової оболонки рота, неприємний запах з рота .
Сполучуваність:
Для підвищення протизапальних властивостей масла, змішують його з олією 50/50 календули.Щоб розширити протиревматичні і знеболюючі властивості олії, додайте 1 відсоток концентрату будь-який з наступних ЕМ: каепут, лаванда, майоран або Розмарин.
Протипоказання і запобіжні заходи: Надмірне використання звіробійного олії викликає алергію у чутливих осіб, яка виражається в гіперчутливості до сонячного світла.
При запальних захворюваннях в ротовій порожнині: Не ковтати! Вранці натщесерце 30 крапель масляного екстракту "пропускати" через зуби і масажувати ясна мовою 10 хв. Виплюнути і прополоскати рот теплою водою.

Календула (мацерат)

Склад олії: вітамін С, каротиноїди, флавоноїди, гліцериди лауріновой і пальміновой кислот.
Дія олії: бактерицидну, дезінфікуючий, що пом'якшує, ранозагоювальну, протизапальну. Легко вбирається. Заспокоює центральну нервову систему, знімає рефлекторну збудливість, артеріальний тиск. Допомагає зняти запалення, усунути неполадки у кровоносній, травної, м'язової та нервової системах. Пом'якшує колоїдні тканини, запобігає появі рубців. Сприяє загоєнню ерозії шийки матки.
Терапевтичне використання:
Календула - чудове зовнішній засіб, заспокійливу запалення, виліковує рани і знімає свербіж шкіри, включаючи опіки (використовують у пізніх стадіях, коли біль вже пройшла), при екземі, висипаннях у немовлят, запаленнях і при тріщинах сосків. Масло може також масована в промежину, щоб пом'якшити цю область і зробити епізіотомії непотрібною. Маслом календули можна масажувати руки після важкої фізичної роботи, коли можуть мати місце садна, подряпини і порізи. Його можна також використовувати, для лікування пошкоджених капілярів (так звані нитковидні вени або гемангіоми) і варикозних вен.
Сполучуваність:
Щоб підвищити протизапальні властивості олії, змішують 50/50 зі звіробійного маслом, або додають 0.5% есенцій та концентратів: ромашку (Римську або німецьку), лаванду або деревій звичайний. Щоб розширити протигрибкові властивості олії, додайте 0.5-1% ефірного масла чайного дерева або мірри. Щоб підсилити ефект в'яжучий, додайте 0.5-1% олії герані або кипариса.