загрузка...
СХУДНЕННЯ     |     Пасерування борошна і овочів. Пасерування цибулі і коріння. Пасерування томату. Процес пасерування

Млинці на масницю. Рецепти і приготування млинців з грибами, з сиром і сиром. Як приготувати млинці з бананами, шоколадом та йогуртом

Рецепти і приготування млинців

Як за старих часів, так і нині, головне пригощання на масницю - це млинці. Млинці були самим улюбленим блюдом на Русі. Їх з величезним задоволенням пекли й прості люди і царські сім'ї. Рецептів млинців дуже багато, млинці випікають з борошна різних видів, для начинки використовують найрізноманітніші продукти. Пропонуємо Вашій увазі рецепти російських класичних млинців, а також млинців з грибами, сиром, сиром, шоколадом, бананами і йогуртами.

Класичні млинці: рецепт і приготування

Яйця, сіль і цукор збивати віничком 1 - 2 хвилини, додати молоко, перемішати і всипати просіяне борошно. Швидким рухом Венічка замісити однорідне рідке тісто і процідити його через сито.
Готове тісто налити черпаком тонким шаром на розжарені, змащені жиром сковороди і обсмажити з двох боків так, щоб млинці тільки зарум'яниться, але не підгоріли. Млинці без начинки скласти вчетверо, складені млинці можна ще раз обсмажити. Млинці можна приготувати з будь-якою начинкою: м'ясом, рисом, сиром, варенням, яблуками і т. п.

При виробництві великої кількості млинчиків доцільно застосувати наступний метод: підготовлене тісто вилити великим черпаком (600 - 700 г) на гарячий змащений жиром деко; піднявши край дека, розлити тісто по всій його поверхні. Після того, як одна сторона підсмажиться, деко помістити в духовці на 3 - 5 хвилин. Готовий великий млинець викласти на стіл, перевернувши для цього деко. Блин розрізати на рівні квадрати, з яких формувати млинці, як звичайно.

Млинці можна подати з маслом, цукром, медом або варенням.

Борошно 40, молоко 100, яйця 10, сіль 0.5, цукор 3, масло топлене 2. Вихід 100 р.

Приготування російських млинців із гречаного борошна на дріжджах

Дріжджі і цукор розведіть у теплій воді, замісіть з гречаною мукою і поставте на годину в темний. У опару закла яєчні жовтки, масло, сіль і додавайте поступово тепле молоко. Залежно від сорту борошна кількість молока може відрізнятися, консистенція тіста повинна вийти як у рідкої сметани. Залиште тісто підходити ще на годину.Збийте білки в міцну піну і обережно перемішайте з тістом, так щоб воно не опало. Якщо тісто вийшло все таки занадто густим, змішайте декілька ложок тесту з молоком і додайте в решту масу. Млинці випікаються на розпеченій пательні, змазаній олією, краще використовувати невелику сковороду.

Борошно гречана - 200 г, борошно пшеничне - 200 г, свіжі дріжджі - 20 г, вода - 1 склянка, молоко - 1,5 - 2 склянки, цукор - 1 ст.л., масло вершкове або рослинне - 1,5 ст. л., сіль - 0,5 ч. л, 2 яйця.

Як приготувати млинці з грибами: рецепт

Спекти тонкі млинці з прісного тіста (як описано вище) по 2 - 3 шт. на порцію. На підсмажену сторону кожного млинця покласти грибний фарш і загорнути його. Змочити поверхню складених млинчиків яєчним білком, обваляти в крихтах білого пшеничного хліба і обсмажити на олії з обох сторін. Помістити в жарова шафа на 5 - 6 хвилин.

Для приготування фаршу свіжі білі гриби або шампіньйони порубати на дуже дрібно нашаткувати або їх тонкими скибочками і підсмажити з маслом. Ріпчасту цибулю нарізати і підсмажити окремо. Потім з'єднати, додати гарячий молочний соус середньої густоти, як для запечених страв, і сирий яєчний жовток. Все перемішати і заправити за смаком сіллю і перцем.

При подачі покласти млинчики на підігріту тарілку або овальне блюдо, покрите паперовою серветкою. Можна прикрасити зеленню петрушки, смаженої в жирі (фритюрі). У соуснику подати сметану.

Млинці готові 100, гриби свіжі 100, цибуля 30, соус 25, яйця 1 шт., Хлібна крихта 20, масло топлене 15, сметана 30 - 40, зелень петрушки 10. Вихід 225.

Млинці, запечені з сиром і сиром: як приготувати і рецепт

Приготувати тісто і випекти млинці, як описано вище. Блин змастити жиром, посипати сиром, накрити іншим млинцем, покласти толокно, змішане з маслом, і покрити ще одним млинцем. Підготовлені таким чином млинці скласти вдвічі, надавши їм форму півмісяця, змастити сметаною і запекти в духовці.

Борошно 30, молоко 70, яйця 10, сир 15, толокно 30, масло вершкове 20, сметана 10, сіль 1. Вихід 125.

Млинці з солодким сиром: рецепт і приготування

У протертий сир додати цукор, збиті яйця, сіль, ванілін і добре перемішати. Заправлений сир розкласти по 30 - 40 г на підсмажену сторону млинчиків і загорнути у вигляді прямокутних плоских пиріжків.

Смажити млинці на олії з обох боків до утворення рум'яної скориночки, потім поставити в жарова шафа на 5 хвилин. Подавати гарячими по 2 - 3 шт.на порцію.

Зверху млинчики посипати цукровою пудрою, окремо до них подати сметану (30 - 40 г).

Для тіста: борошно пшеничне 40, молоко 100, яйця 10, цукор 3;
для фаршу: сир 75, цукор 10, яйця 4, ванілін 0,02, масло топлене 12, пудра цукрова 10.

Рецепт млинців з сиром без цукру

Вершкове масло, ретельно змішане із сирими яєчними жовтками, з'єднати з протерті сиром, додати сіль і трохи меленого червоного перцю (1 г на 1 кг сиру). Все добре перемішати до утворення однорідної маси. Сирну масу розкласти по 30 г на млинчики і загорнути їх, надавши їм форму прямокутників, змочити в яєчних білках і запанірувати в крихтах пшеничного хліба.

Підсмажити у великій кількості жиру (фритюрі) безпосередньо перед подачею. Смажені млинці укласти на блюдо, покрите паперовою серветкою. Прикрасити смаженої у великій кількості жиру зеленню петрушки. Окремо в соуснику подати сметану.

Замість перцю в сир можна додати корицю (0,5 г).

Млинці готові 100, сир 60, яйця 1 шт., Перець мелений 0.05, хліб пшеничний 20, масло вершкове 15, масло топлене 15, сметана 40, зелень.

Рецепти і приготування млинців

Млинці з бананами і шоколадом: як приготувати і рецепт

Просіяне борошно змішати з цукром і сіллю. Додати яйце, розмішати. Поступово, збиваючи, додавати суміш молока і води. Готове тісто збите залишити на 20 - 25 хвилин в теплому місці. Випікати млинці на змащеній маслом розігрітій сковороді. Смажити з обох боків до золотистого кольору. Готові млинці зняти на блюдо.

Очищені банани розім'яти в пюре (виделкою або за допомогою блендера). Додати протертий через сито сир і шоколадний йогурт. Масу добре перемішати і збити. Готові млинці розкласти на столі. На кожен млинець покласти начинку. Згорнути млинці трубочкою і покласти на блюдо. Млинці можна полити сметаною або солодким соусом і прикрасити шматочками банана.

Для тіста: борошно 200 г, цукор 2 ст. ложки, слив. олія 125 г, 1 яйце, молоко 150 мл, вода 150 мл, сіль, олія для смаження.
Для начинки: банан 2 шт., Сир 150 г, шоколадний йогурт 150 р.

Млинці з рисом і сиром: рецепт і приготування

Борошно просіяти, змішати з яйцями, цукром і сіллю. Тонкою цівкою влити молоко, замісити тісто, збити його і поставити в прохолодне місце на 30 хвилин. Млинці випікати на розпеченої сковороді, змащеній олією.

Для приготування начинки молоко довести до кипіння, додати 25 г вершкового масла, рис та цукор, зварити густу кашу. Після того як вона охолоне, додати сир, жовтки і збиті білки, перемішати, всипати корицю, ще раз ретельно перемішати.На кожен млинець викласти по 2 столові ложки начинки, млинчики згорнути конвертом, викласти у змащену маслом і посипану сухарями форму, полити маслом, що залишилося. Підготовлені млинчики запікати в розігрітій до 200 ° С духовці протягом 10 - 15 хвилин.

Для тіста: борошно 150 г, яйце 2 шт., Цукор 20 г, молоко 100 мл, сіль 3 г, панірувальні сухарі 100 г, ростить. олія 100 мл.
Для начинки: молоко 600 мл, рис 200 г, цукор 50 г, яйце 3 шт., Сир 100 г, кориця 5 г, розтоплене слив. олія 100 р.

Як приготувати млинці з шоколадом: рецепт

Яйця збити з цукром і сіллю. Дріжджі розвести в 200 мл теплої води і дати постояти протягом 10 - 15 хвилин. У яєчну масу всипати борошно, змішане з какао, і, постійно помішуючи, влити тонкою цівкою молоко і розведені у воді дріжджі, ретельно перемішати. Тісто витримати при кімнатній температурі протягом 1 години. Випекти млинці, змащуючи сковорідку рослинним маслом.

Для приготування начинки збити вершки, додати цукрову пудру, тертий шоколад і мелений фундук, ретельно перемішати. Теплі млинчики намазати начинкою, згорнути трубочкою, зверху можна посипати цукровою пудрою.

Для тіста: яйце 2 шт., Сухі дріжджі 2 ч.л., борошно 600 г, молоко 200 мл, 20 г какао, ростить. олія 80 мл, цукор 25 г, йогурт 50 мл, сіль 3 р.
Для начинки: вершки 30%-ний жирності 350 мл, цукрова пудра 50 г, шоколад 100 г, мелений фундук 1950

Млинці з бананом і йогуртом: рецепт і приготування

Збийте разом молоко, борошно, яйце і яєчний білок. Додайте 1 ст.л. меду. Збивайте тісто протягом 5 хвилин. Розігрійте сковороду, змастіть маслом. Напік млинчики, наливаючи тісто невеликими порціями. Кожен млинець змастіть вершковим маслом, щоб вони не злиплися між собою. Перемішайте йогурт, ваніль і залишився мед у блендері. Банан наріжте маленькими шматочками, начиніть млинчики бананом і полийте соусом йогуртовим. Закатати млинчики, подайте на тарілці, гарнірувати гілочкою м'яти і присипавши цукровою пудрою.

1,5 - 2 склянки молока, 3 / 4 склянки борошна, 1 яйце, 1 яєчний білок, 2 ст.л. меду, 230 г бананового або ванільного йогурту, 1 банан, 0,5 ч.л.ванільного екстракту, гілочки м'яти, цукрова пудра.

Млинці

Приготувати тісто безопарний рідкої консистенції і дати перебродила при 28 - 32 ° протягом 2 - 3 годин.
На невеликі сковороди або млинниці, попередньо сильно нагріті і змащені жиром, налити тонкий шар тіста, спочатку підсмажити один бік млинця, а потім іншу.
Якщо млинці випікають з додаванням риби чи яєць (20 - 30 г на порцію), то рибу потрібно обробити на філе, нарізати шматочками вагою по 5 - 10 г (оброблені Снєтков не слід нарізати) і обсмажити з жиром на сковороді.
Яйця зварити круто і подрібнити.
Підготовлені продукти покласти на гарячу сковороду з жиром, залити тестом і підсмажити млинці, як звичайно.

При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт NashaKrasa.com.ua обов'язкове!