загрузка...
СХУДНЕННЯ     |     Бутерброди. Відкриті та закриті (сандвічі, канапе) бутерброди. Як приготувати і рецепти бутербродів

Як приготувати масло. Рецепти мастил на основі вершкового масла: приготування яєчного, часникового і оселедцевого олії. Рецепт мастил з сиром, шинкою і рибою

Як приготувати масло. Рецепти мастил на основі вершкового масла

Як приготувати масло

Масло, маргарин намазують на хліб, іноді з них роблять прикраси - квітка, ролик, кубик і т.п. Жири надають бутерброду смак і соковитість, пов'язують продукти з хлібом. На 50 г хліба слід брати 10 - 15 г масла або масляних сумішей.

Масло повинне бути свіжим і мати хороший смак. З солоними продуктами (кілька, оселедець, копченості) рекомендується несолоне масло, а з овочами (огірки, помідори, салати) можна вживати і солоне.

З маргаринів краще використовувати свіжий вершковий маргарин. При приготуванні гарячих бутербродів можна використовувати й інші види маргарину. Особливо добре маргарин підходить для приготування гарячих бутербродів і заправних сумішей, так як завдяки підігріву і приправ втрачається його специфічний смак.

При приготуванні бутербродів масло та маргарин повинні бути м'якими, тоді весь бутерброд можна покрити рівномірним шаром. Перед вживанням масло або маргарин тримають кілька годин при кімнатній температурі, потім розтирають невеликий дерев'яною ложкою в глиняній, емальованої або фаянсовому мисці або злегка збивають. Якщо масло (маргарин) беруть прямо з холоду, то його потрібно спершу розім'яти ложкою на дні миски, а потім збити. Для того, щоб урізноманітнити смак бутербродів, масло або маргарин можна заправити. Додані до маслу (маргарину) приправи можна натерти на тертці, порубати або протерти через сито і змішати з розтертим маслом. Рекомендується збивати суміш до отримання світлої однорідної маси. Щоб суміш була більш легкої і смачною, можна додати також трохи сметани або густого білого соусу і збити всі разом.

Овочеве масло: рецепт і приготування

125 г вершкового масла, 1 помідор, 1 морква, корінь петрушки, 50 г кореня селери, 10 г подрібненої пряної зелені - кропу, м'яти, чабру, меліси лимонної.

Овочі відварити, подрібнити і протерти через сито. Масло розтерти і змішати з овочевим пюре. Додати подрібнену пряну зелень, посолити за смаком і збити до однорідної маси.

Яєчне масло. Приготування яєчного масла

125 г вершкового масла, 2 ст.ложки бульйону, сирий жовток і жовток звареного круто яйця, гірчиця, сіль, лимон, чорний перець.

Вершкове масло ретельно розтерти з сирим жовтком. У міцному м'ясному бульйоні розтерти жовток звареного круто яйця і змішати з маслом. Додати чайну ложку гірчиці, сіль, кілька крапель лимонного соку, щіпку цедри і чорного меленого перцю. Всі розтерти до отримання однорідної маси.

Яєчне масло гостре, як приготувати яєчний масло

125 г вершкового масла, 2 сирих яєчних жовтки, 1 ст. ложка томатного соусу, 5 г сухих мелених пряних трав або 2,5 г свіжої зелені, 1 - 2лістіка черемші або часничниці, зубок часнику.

Вершкове масло ретельно розтерти з сирими жовтками, додати томатний гострий соус, сіль, майоран мелений, мелісу лимонну або котовник лимонний, подрібнений часник. Збивати до кремоподібного стану, охолодити. Навесні і влітку пряні трави можна вводити свіжими, дрібно нарізаними, а часник замінити черемшу або часничниці, опеньком часниковим.

Рецепт часникового масла. Як приготувати Часникове масло

100 г масла, 50 г підготовленого часнику, сіль.

Очищений часник обшпарити окропом, дрібно посікти і розтерти. Потім частинами втирати в масло. Додати сіль за смаком. Протерти через сито. Часникове масло використовують як приправу на бутерброди.

Зелене масло

850 г масла вершкового, 200 г зелені петрушки, 1 лимон або 2 г лимонної кислоти, 50 г гострого соусу, 10 г солі.

Зелень петрушки перебрати, видалити стебла, промити в холодній воді, обсушити і дрібно порубати ножем. Підготовлену зелень покласти в розім'яті вершкове масло, додати лимонний сік або лимонну кислоту і змішати так, щоб зелень рівномірно розподілялася в олії. Для гостроти в масло можна додати червоний гострий перець або гострий соус. Потім масло обробити, надавши форму батона діаметром 3 см, вагою 250 - 300 р. розправитися батон зберігати в прохолодному місці.

Зелене масло подають до біфштекса, антрекот і смаженої риби в сухарях і інших страв.

Олія з паприкою: рецепт і приготування

100 г масла, середня цибулина, ч. ложка червоного меленого (гіркого) перцю, сіль.

Цибуля очистити, дрібно нарізати і розтерти в ступці з 1 / 3 ложки олії і меленої паприки. Потім втирати в отриману масу масло, що залишилося.

Додати сіль за смаком і протерти через сито. Олія з паприкою використовувати для бутербродів «канапе».

Олія з естрагоном. Як приготувати масло з естрагоном

100 г масла, 10 г естрагону, сіль.

Молоді свіжі стебла естрагону вимити, обдати окропом, віджати, дрібно нарізати і втерти невеликими порціями в масло, потім масу протерти через сито.Олія з естрагоном використовується для бутербродів.

Оселедцевого масло: рецепт і приготування

750 г масла вершкового, 250 г оселедця, 30 г гірчиці їдальні.

Філе оселедця замочити в молоці. Через 6 - 8 год вимочені філе протерти через сито. Розм'якшене вершкове масло покласти в каструлю, додати протерту оселедець, їдальню гірчицю і дуже ретельно збити лопаткою. Це масло можна приготувати також з молок оселедця.

Оселедцевого масло використовують для закусок і холодних страв.

Олія з бринзою. Як приготувати

150 г масла, 150 г бринзи або сиру, 2 ч. ложки гірчиці, пекучого червоного перцю на кінчику ножа, чайну ложку меленого сухого солодкого перцю або подрібнений стручок солодкого болгарського перцю червоних товстостінних сортів, сіль за смаком.

Бринзу або сухий сир подрібнити і розтерти з маслом. Додати гірчицю, сіль, пекучий і солодкий червоний мелений перець. Можна додати ложку томатного соусу «Краснодарський» і зубчик часнику. Масу збити до кремоподібного стану.

Цитрусова масло: рецепт і приготування

100 г масла, цедра одного лимона, сіль, перець.

Розтерти з маслом натерту на дрібній тертці шкірку лимона, додати сіль і перець за смаком. Протерти через сито. Цитрусові олія використовується для рибних бутербродів.

Як приготувати ракове масло

500 г панцирів (40 - 50 раків), 100 г масла вершкового, 100 г томату-пюре.

Панцири варених раків злегка підсушити, додати вершкове масло і невелика кількість томату-пюре для поліпшення кольору, після чого потовкти у ступці. Отриману масу покласти в сотейник і підсмажити на плиті при температурі 100 - 105 ° С до забарвлення жиру в червонувато-жовтий колір, потім налити гарячу воду, дати закипіти масі, після чого відставити її на край плити на 25 - 30 хвилин і процідити. Коли сплив на поверхню жир добре застигне, обережно зняти його і зачистити ножем нижню сторону шару.

Кілечное масло: рецепт і приготування

840 г масла вершкового, 160 г кільки.

Філе кільок протерти через сито. У розм'якшене вершкове масло покласти протерті кільки і добре перемішати лопаткою. Зберігати в холодному місці.

Кілечное масло подають до холодної закуски, до гарячого відвареної картоплі, використовують для бутербродів.

Масло з сиром

800 г масла вершкового, 200 г сиру.

У каструлю покласти масло і розім'яти його, після чого додати натертий сир і добре збити лопаткою.Масло з сиром використовують для закусок, різних бутербродів, для оформлення і т.п.

Анчоусное масло: як приготувати

150 г анчоусів, 250 г масла вершкового, 5 яєць (жовтки), 50 г каперсів, 50 г корнішонів, 0,2 г червоного гострого перцю, 128 г оцту 3%-ного.

Порубані каперси і корнішони, анчоуси, жовтки зварених яєць стовкти в ступці і протерти через сито. У каструлю покласти розм'якшене вершкове масло, додати протерту анчоусную суміш і вибити лопаткою. Потім в олію додати оцет, червоний гострий перець, сіль і знову добре вибити.

Анчоусное олія використовується для холодних страв з м'яса, птиці, дичини, канапе і для оформлення.

Олія хрону: рецепт і приготування

100 г масла або маргарину, 20 г (1 ст. Ложка) хрону.

Збите масло заправити тертим хріном і сіллю.

Як приготувати масло з гірчицею

900 г масла вершкового, 100 г гірчиці їдальні.

У каструлю покласти розм'якшене масло, додати столову гірчицю і добре розмішати лопаткою. Олія з гірчицею використовується для бутербродів, сандвічів, канапе і т.п.

Олія з червоним перцем стручковим

100 г масла або маргарину, 30 г червоного стручкового перцю (консервованого), трохи цибулі, сіль.

До розтертому маслу додати протертий крізь сито стручковий перець, рубаний лук, заправити сіллю.

Олія з шинкою: рецепт і приготування

100 г масла або маргарину, 40 г нежирної шинки, гірчиця, сметана.

До збитому маслу додати пропущену через м'ясорубку шинку, заправити за смаком. Щоб маса була більш повітряної, можна додати сметану.

Олія з копченою рибою

100 г масла або маргарину, 5 - 6 копчушек або 30 г копченої риби, хрін, 1 ч. ложка майонезу.

До збитому маслу додати добре Подріблену копчену рибу і майонез, заправити хроном.

Олія шпротним: рецепт і приготування

100 г масла або маргарину, 10 - 12 шпрот або сардин, сіль.

До збитому маслу додати Подріблену виделкою рибу, збити й заправити сіллю.

Олія з лососем: як приготувати

100 г масла або маргарину, 50 г солоної або копченої лососини.

До збитому маслу (маргарину) додати дрібно порубані або наскобленную лососину, збити.

Рибне масло: рецепт і приготування

100 г масла або маргарину, 3 - 4 ст. ложки грибів, 1 невелика цибулина, сіль, перець, томатне пюре, лимонний сік або оцет.

До збитому маслу додати дрібно порубані, попередньо проварені або мариновані гриби, заправити сіллю і перцем, можна додати і томатне пюре. Солоні гриби потрібно вимочити.До них можна додати для смаку трохи лимонної кислоти або оцту.

Ковбасне масло

100 г масла або маргарину, 50 г м'якої ковбаси (ливарний, докторської, сирної або сосисок), Невелике яблуко, 1 / 4 цибулини, сіль, перець.

До збитому маслу додати дрібно порубані ковбасу, натерте кисле яблуко, натертий сирий або рубаний смажену цибулю. Заправити сіллю і перцем.

Томатне масло: рецепт і як приготувати

100 г масла або маргарину, 2 ст. ложки густого томатного пюре, 1 ст. ложка сухого сиру, сіль, червоний стручковий перець.

До збитому маслу додати томатне пюре і розтертий дерев'яною ложкою або протертий крізь сито сир. Збити, посолити. Можна додати трохи м'якоті червоного стручкового перцю.

При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт NashaKrasa.com.ua обов'язкове!