загрузка...

Картопля: склад, лікування картоплею. Як готувати і зберегти корисні властивості картоплі. Як вибрати і купувати картоплю
Більшість наших співвітчизників на питання про те, чи люблять вони картопля , відповів ствердно. Справді, в Росії вже кілька століть картоплю буквально не сходить зі столу, а страв з нього можна...  далее..
Здорове, правильне харчування. Працює з продуктів харчування. Легкозасвоюваний їжа
Працює з продуктів дуже важлива, оскільки ніщо не робить такого сильного дії на наше здоров'я або нездоров'я, як правильне або неправильне поєднання продуктів. Іноді після їжі у нас з'являється бажання поспати. Це відбувається тому, що переварювання вимагає від усі...  далее..
Біла риба холодного копчення: шкода і користь. Палтус і масляна риба: вітаміни і мікроелементи. Як правильно вибрати копчену білу рибу
Харчуватися рибою люди почали ще в доісторичні часи. Невідомо, як вони тоді її обробляли: можливо, спочатку спробували сиру, потім вирішили запекти на вугіллі, потім навчилися сушити і в'ялити, а коли з'явилася сіль, зберегти рибу стало ще легше. Копчення риби теж було...  далее..
Кава: користь і шкоду кави. Історія появи кави. Розчинна кава. Кофеїн. Корисні властивості кави. Кому не можна кави
Натуральна кава сьогодні є одним із найпопулярніших напоїв у світі. Дуже багато хто не представляють свій ранок без чашки ароматної кави. Проте до цих пір не вщухають суперечки про те, шкідливий він чи корисний. Цій темі присвячені численні дослідження. Вче...  далее..
Риб'ячий жир: користь, показання та протипоказання. Склад риб'ячого жиру. Риб'ячий жир: дозування та аналог. Риб'ячий жир для зовнішнього застосування
Риб'ячий жир - це унікальне натуральна речовина, необхідність споживання якого доведена вченими різних країн і поколінь. Корисний складу риб'ячого жиру. Чим багатий риб'ячий жир Риб'ячий жир - це масляниста рідина, що отримується з печінки тріскових риб. Д...  далее..
Какао: склад та калорійність. Користь і лікувальні властивості какао. Протипоказання для вживання какао
Про те, що шоколад з'явився в стародавньої культури ацтеків, які жили на території сучасної Мексики, сьогодні відомо всім. Ацтеки вирощували дерева какао, і з їхніх плодів готували дивовижний порошок: напій, приготований з цього порошку, давав їм силу, бадьорість і енергію. Особ...  далее..
Хімічний склад продуктів. Мікроелементи (мінерали)
Відкриття біологічної кобальту мікроелемента було зроблено порівняно недавно. Кобальт є складовою частиною вітаміну В12. Вміст кобальту в організмі людини і тварин досить велика: у селезінці - 3,5 мг%, в печінці (сухої маси) - 2,5 мг%, в м'язах - 2,5 мг%, в крові - близь...  далее..
Яблучний оцет для схуднення. Властивості яблучного оцту. Шкода і користь яблучного оцту. Як пити яблучний оцет
Яблучний оцет відомий своїми цілющими властивостями давно, і про нього з повагою відзивалися народи різних країн і різних епох. Напевно всі чули, що цьому оцту свого часу віддавали належне і стародавні римляни, і єгиптяни, і англійці. Це не дивно - адже...  далее..
Хімічний склад продуктів. Мікроелементи (мінерали)
Хром необхідний нашому організму в певних дозах, але якщо його занадто багато, він небезпечний. Вважається, що нормою для дорослої людини є 150 мг на добу. Особливо корисний хром літнім людям, організм яких погано засвоює вуглеводи. А ми повинні знати, що саме хром підсилює...  далее..
Як вибирати і зберігати чай. Зберігання чаю
Перш за все треба навчитися відрізняти свіжий чай від старого й справжній чай від фальшивого. Листя свіжого чаю справляють враження свіжості, вони мають яскравий колір, гарну форму і утворюють досить щільну структуру. У старого чаю листя тьмяне, різної форми, тверді. Свіжий чай на д...  далее..
Хлор: потреба і де міститься. Надлишок і недолік хлору в організмі: чим небезпечний і навіщо потрібен хлор
Як хімічний елемент хлор був виділений в XVIII столітті, проте його найвідоміше хімічна сполука - кухонна сіль, використовувалося людьми ще в глибокій старовині. Ще близько 6000 років тому в країнах Середземномор'я добували сіль, і широко використовували її в повсякденному жи...  далее..
Чіпси. Виробництво і шкоду чіпсів. Склад чіпсів. Як роблять чіпси. Чіпси - шкідливо і небезпечно!
Мабуть, рекламні ролики про чіпси відносяться до числа найбільш популярних і смішних. Напевно, всі бачили ролик, знятий за відомим епізоду легендарного фільму «Титанік», коли на носі корабля стоять хлопець і дівчина, в тих же позах, що й головні герої фільму. Але в руці у молодої люди...  далее..
Куряче м'ясо: склад і корисні властивості курячого м'яса, показання та протипоказання. Лікування курячим бульйоном
Куряче м'ясо - дієтичний продукт і ефективна заміна таких видів м'яса, як свинина, баранина і частково яловичина. Це відмінний джерело білка і амінокислот, при невеликому вмісті калорій. При цьому біле м'ясо містить менше жиру, а темне багате...  далее..
Вишневий сік: склад, користь і лікувальні властивості соку вишні. Як приготувати вишневий сік
Вишневий сік не користується у нас такою популярністю, як яблучний або апельсиновий, так як деякі люди знають про його користь, і не всім подобається його смак. Однак виявилося, що вишневий сік належить до найбільш корисним і цінним, а рівень поживних речовин і антиоксидантів в ньому...  далее..
Здорове, правильне харчування. Ферменти
1. Наш організм не виробляє харчових ферментів. Ми отримуємо їх лише тоді, коли з'їдаємо сиру їжу або коли приймаємо ферменти у вигляді дієтичних добавок. Наш організм виробляє травні ферменти в підшлунковій залозі, але вони не працюють в шлунку. Вони працюють тільки в дванад...  далее..
Здорове, правильне харчування. Ферменти
Вся життєва сила рослин, тварин і людини - у ензиму або ферментах. однак вже при температурі 49 ° С ферменти стають інертними, а при 54 ° С - гинуть, хоча заморожування продуктів в холодильнику зберігає їх. Сьогодні відомо, що ракові клітини захищені білкової оболонки, яка за...  далее..
Здорове, правильне харчування. Ензими і ферменти
Якщо б не було ензимів, людина виявилася б кинутим напризволяще постійно атакуючих його хвороботворних «агентів» - отруйних речовин, які безперервно утворюються як у зовнішньому середовищі, так і всередині організму. Без «роботи» ензимів він був би «захаращені» відходами власного...  далее..
Вітаміни та мінерали: хімічний склад продуктів
Що значить здорове і правильне харчування? Наші батьки ще з дитинства вчать нас, що їжа повинна бути не просто смачною, але й корисною, що їжа повинна бути багата вітамінами і мінералами. І все це не просто слова - кожна людина повинна знати, що суть живлення - це не високо-або низькокалорі...  далее..
Морквяний сік: склад, користь, властивості. Лікування морквяним соком, показання та протипоказання. Морквяний сік для засмаги
Морква ніяк не можна віднести до екзотичних плодів, про користь яких ходять легенди. Може бути, тому, що для російських морквина - звичайнісінький коренеплід, який можна виростити практично скрізь: на будь-якому городі, в полі, на д...  далее..
Хімічний склад харчових продуктів - вуглеводи. Що таке вуглеводи і які вуглеводи необхідні людині
Друга група Сахаров - комплексні цукру («живі» бобові, овочі, зернові, фрукти, горіхи, насіння, не піддалися тепловій обробці). Вже в порожнині рота, в процесі пережовування вони розщеплюються під впливом ферментів, що виділяються слинними залозами і засвоюються в кров, поступово...  далее..